Az EIT Digital

 

Az EIT Digital innovációs és vállalkozásösztönző oktatási tevékenysége révén az európai digitális átalakulás egyik vezető szereplője.

 

Az EIT Digital forradalmian új digitális innovációk piacra segítésével, valamint tehetséges vállalkozók támogatásával járul hozzá az európai gazdaság növekedéshez, és az életminőség javításához. E célját egy több mint 130 vezető európai kis-, közép- és nagyvállalat, kutatóintézet, egyetem, valamint startup társulásából létrejött pán-európai ökoszisztéma működtetése révén valósítja meg.

 

Az EIT Digital az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egyik Tudás- és Innovációs Közösségeként (KIC), a vállalkozások ösztönzése és fejlesztése érdekében hallgatókat, kutatókat, mérnököket, üzletfejlesztőket és vállalkozókat köt össze az oktatás, a kutatás és az üzleti élet integrálása révén. A szervezet központjai Berlinben, Eindhovenben, Helsinkiben, Londonban, Párizsban, Stockholmban, Trentóban, valamint Budapesten és Madridban működnek.

 

Az EIT Digital a kutatás-alapú digitális technológiák térnyerését elősegítendő az Európa számára társadalmi kihívást jelentő, stratégiai fontosságú területekbe fektet be, mint digitális ipar, digitális városok, digitális jóllét és digitális infrastruktúra.

 

Az EIT Digital a vegyes oktatás módszerével (a hagyományos oktatás és az online tanulás ötvözése útján) üzletfejlesztési ismeretekkel is rendelkező (T-shaped) informatikusok innovációs képzését segíti elő mester- és doktori szinten, továbbá az egész életen át tartó szakmai fejlődést biztosító képzéseivel.

 

A befektető szemléletű gondolkodásmóddal megvalósított értékteremtés teszi lehetővé, hogy az EIT több forrásból származó bevételeinek köszönhetően fenntartható szervezetté váljon.

Utolsó módosítás dátuma: július 18, 2016