FITTING

 

Európai teszthálózatok összekapcsolása a jövő Internet protokolljainak és alkalmazásainak vizsgálatához

 

Az elmúlt években az infokommunikációs szektor hatalmas átalakuláson ment keresztül, választ adva az okos eszközök és az új generációs alkalmazások által támasztott kihívásokra. Új alkalmazások és hálózati protokollok fejlesztésének elengedhetetlen része a tesztelés, mely napjaink egyre heterogénebb hálózatai esetén egyre nehezebb feladat, valószerű teszthálózatok kialakítása pedig költséges. Ezen probléma kiküszöbölésére a világ számos pontján hoztak létre teszthálózatokat, melyek különböző technológiákat fedne le vezetékes környezetektől az 5G mobil hálózatokig. Az EIT Digital FITTING projektje egy új összekapcsolt európai teszthálózat létrehozását célozta meg, ahol a programban résztvevő partnerek elérhetővé tették egymás és a világ számára teszthálózataikat, így kiszolgálva egy sokkal szélesebb felhasználói bázist.

 

Az ELTE kutatói az így összekapcsolt FITTING teszthálózathoz egy olyan egységes mérési és monitorozó környezetett hoztak létre, amely alkalmas a tesztelt új alkalmazások és protokollok hálózatra gyakorolt hatásainak és viselkedésének nyomon követésére, ezáltal értékes információkat, „hálózattelemetriai” adatokat szolgáltatva a fejlesztőknek és kutatóknak.

 

Jelenleg az EIT Digital által élete hívott tesztkörnyezet ONELAB néven nyújt ingyenes szolgáltatást a korábbi partnerek számára, továbbá külső megkeresések esetében részben piaci alapon biztosítja szolgáltatását. Az új összekapcsolt teszthálózat üzemeltetését a OneLab konzorcium felügyeli.

Utolsó módosítás dátuma: június 20, 2016