Az EITKIC_12-1-2012-0001 számú kutatási és fejlesztési projekt

 

A budapesti EIT Digital Magyar Nemzeti Társult Csomópont a Magyar Kormány jóvoltából, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásában egymilliárd forint értékű támogatásban részesült, amelynek kapcsán 2013. január és 2014. június között négy átfogó ICT témában valósultak meg nemzetközi kutatási és fejlesztési programok az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Cisco Systems Magyarország Kft. kutatói közreműködésével.

 

Az EITKIC_12-1-2012-0001 számú projekt célja volt, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és ipari partnerei által alkotott konzorcium az EIT Digital felé tett vállalásaival összhangban beindítsa a budapesti Co-location Centre-t (CLC-t), és 4 átfogó témában legalább 10 nemzetközi K+F+I projektet hajtson végre a projekt fizikai zárásáig.

 

A projektek négy, nagy érdeklődésre számot tartó kutatási területet érintenek:

I. Komplex infokommunikációs hálózatok megoldásai

II. A jövő digitális közösségi terei és a mobilitás

III. Ember-számítógép együttműködés

IV. Kritikus rendszerek biztonsága

 

A kutatási program teljes tudományos és pénzügyi lebonyolításáért, koordinálásáért és megvalósításáért a budapesti EIT Digital Magyar Nemzeti Társult Csomópont felel. A partnerséget – az egyetlen EIT Digital (társult) partnercsoportot a kelet-közép-európai régióban – 2011-ben alapította a BME, az ELTE, a Cisco Systems Magyarország Kft., az Ericsson Magyarország Kft., a Nokia Solutions and Networks Magyarország Kft., a GE Healthcare és számos KKV együttműködésére alapult konzorcium.

 

A kutatási program lezárása alkalmából 2014. június 3-án egész napos, demonstrációs bemutatókkal összekötött konferenciát szervezünk, amely a kormányzat, a konzorciumi tagok, az EIT Digital képviselői, valamint az alprojektek vezetői részvételével a kutatási és fejlesztési program eredményeit, valamint az EIT Digital budapesti társult csomópont tevékenységét ismerteti.

 

További linkek:

  • A zárókonferencia kapcsán kiadott sajtóközlemény: Egymilliárdos hazai forrás több mint 700 milliós EU-s támogatást vonzott az ELTE-re és a Műegyetemre
  • Zárókonferencia programja
  • A zárókonferenciáról készült képek
  • A konferencián elhangzott előadások videó felvételei
  • A zárókonferenciáról készült kisfilm
  • A projekt kapcsán készült ICT és Innováció kiadvány

Utolsó módosítás dátuma: július 18, 2016