Újabb 10 ELTE-s diák kap nemzetközi informatikai kettős diplomát Stockholmban

Több mint 200, köztük 10 ELTE-s diák utazik Stockholmba 2016. november végén az EIT Digital mesterképzésének 3. diplomaosztó ünnepségére. A mostani hallgatókkal 33 lett azon diplomások száma, akik 9 ország 20 vezető európai műszaki egyetemével együttműködve az elmúlt 3 évben az ELTE-n is tanultak, s alapos innovációs és vállalkozói ismeretekkel rendelkező, kiváló műszaki szakemberekké váltak a digitális technológia kulcsfontosságú területein.

Az EIT Digital mesterképzésének 3. diplomaosztó ünnepségét 2016. november 27-én tartják a Stockholmban. Az eseményen, amelynek a KTH Royal Institute of Technology ad otthont, a világ minden tájáról érkező közel 200 hallgató veszi át az EIT Digital mesterképzés elvégzését igazoló oklevelét. A Magyarországon egyedülálló páneurópai közös képzésben 2012 óta 22 hallgató szerzett oklevelet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE), és 1 hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME).

 

Örömünkre szolgál, hogy 9 másik országból érkező diákok is Budapestet választották: francia, fehér-orosz, holland, kínai, nepáli, mexikói, olasz, szerb és vietnámi hallgatók is tanultak a programban résztvevő magyarországi egyetemeken, az ELTE-n és a BME-n. A képzés keretében jelenleg 18 hallgató tanul első vagy másod éven az ELTE-n.

 

Az EIT Digital mesterképzésének célja, hogy a digitális technológia kulcsfontosságú területein szerteágazó innovációs és vállalkozói ismeretekkel rendelkező, kiváló műszaki szakembereket képezzen. Az EIT Digital mesterképzése keretében Budapesten négy szak közül választhatnak az informatika iránt érdeklődő hallgatók. Az ELTE-n a Szoftver- és szolgáltatás-architektúrák (Software and Service Architectures – SSA) és a Biztonság és adatvédelem (Security and Privacy – S&P), a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) pedig a Digitális média és kommunikációs technológiák (Digital Media Technology – DMT), valamint a Beágyazott rendszerek (Embedded Systems – ES) területén képezhetik tovább magukat az alapképzés elvégzését követően.

A nemzetközi program sikerességét bizonyítja, hogy globális szinten az EIT Digital mesterképzését elvégzett hallgatók 76%-a elhelyezkedett, 24%-a pedig doktori képzés keretein belül folytatja tanulmányait. A végzettek közel egyharmada már tanulmányai befejezése előtt kapott állásajánlatot, 89%-a Európában, 98%-a pedig a tech szektorban dolgozik. 58% tervezi, hogy két éven belül saját vállalkozást indít.

 

Kinek ajánljuk az EIT Digital nemzetközi informatikai mesterképzését?

  • Tehetséges, az informatika iránt elkötelezett hallgatóknak, akik ezen a területen terveznek karriert építeni, szeretnék magukat vállalkozóként is kipróbálni, saját céget alapítanának, mert vannak kiváló ötleteik, de nem tudják, hogyan kamatoztassák tudásukat a hazai és európai piacokon.
  •  Azoknak, akik szeretnének már a mestertanulmányaik ideje alatt megismerkedni az európai informatikai vezetőkkel, a legsikeresebb startupokkal, hiszen az EIT Digital egyedülálló közössége a kiváló képzés mellett különleges kapcsolatépítési lehetőséget is kínál.
  • Ajánljuk azoknak, akiket vonz a külföldi tanulás és tapasztalatszerzés lehetősége, és jól beszélnek angolul.

 

Az EIT Digital mesterképzése az Európai Unió állampolgárai számára ingyenes. A képzésre az online jelentkezési portálon lehet jelentkezni előre láthatóan 2017. február elejéig.

 

Miben tudunk segíteni az érdeklődő hallgatóinknak?

Az EIT Digital budapesti központjának munkatársai felvilágosítást adnak a jelentkezés feltételeiről, a követelményekről, a beadási határidőkről, valamint a rendelkezésre álló ösztöndíjakról.

EIT Digital Budapest CLC (1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/a)

Lovas Zsófia, Hallgatói ügyek koordinátora

E-mail: masterschool@budapestclc.elte.hu, Telefon: +36.30.607.5449

 

 

További információ az EIT Digital mesterképzéséről és a Budapesten választható lehetőségekről itt található.

 

Tavaly az EIT Digital második nemzetközi diplomaosztó ünnepségnek az ELTE Informatikai Kara adott otthont. Az eseményről készült kisfilm itt megtekinthető.

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: november 28, 2016