18 ígéretes vállalkozás képviseli kontinensünket a Szilícium-völgyi európai startup (SEC2SV) rendezvényen

A Mind the Bridge és az EIT Digital – a Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV) társszervezője – hivatalosan közzétették Európa leendő unikornisainak nevét, amelyek lehetőséget kapnak, hogy az immár második alkalommal megrendezett SEC2SV-n megismerkedjenek az Egyesült Államok vezető gazdasági szereplőivel, és befektetési, valamint együttműködési lehetőségekről egyeztessenek velük. A kiválasztott 18 tech cég vezetője meghívást kapott San Franciscóba, a szeptember 12-én a Mountain View-i Számítástechnika-történeti Múzeumban kezdődő, egy hétig tartó eseményre, mely bemutatkozási lehetőséget kínál a számukra.

 

Belgiumból, Finnországból, Németországból, Izlandról, Olaszországból, Luxemburgból, Hollandiából, Romániából, Spanyolországból, Szlovéniából, Svédországból és az Egyesült Királyságból utazhatnak a legújabb innovatív tech cégek képviselői a kaliforniai rendezvényre, hogy találkozzanak az amerikai piac képviselőivel.

 

“Ezek a cégek – a következő TomTom, Spotify vagy BlaBlaCar – valóban nagy hatással lehetnek az európai innovációra; meggyőződésünk, hogy e vállalkozások részvétele is erősíti a kétirányú kapcsolatokat Európa és a Völgy között, s ezáltal értéket teremtünk, és új munkahelyek jönnek létre” – mondta Marko Turpeinen, az EIT Digital Szilícium-völgyi központjának igazgatója.

 

“A tavalyi SEC2SV résztvevői mára már jelentős eredményeket tudnak felmutatni. A tavalyi eseményt követően a spanyol JobandTalent 42 millió dollárnyi második körös befektetést kapott, az olasz Mosaicoon pedig 8 milliót” – sorolta Marco Marinucci, a Mind the Bridge ügyvezetője, és hozzátette: „idén is hasonló sikereket várok a résztvevőktől”.

 

Az európai fókuszú Szilícium-völgyi partnercégek által javasolt 15 vállalkozás képviselheti kontinensünket. Olyan cégek szállhattak versenybe a SEC2SV-re szóló meghívóért, amelyek már 3 éve is több mint 10 munkatársat foglalkoztattak, és évi legalább 20%-kal növelték bevételüket vagy alkalmazottaik számát. A meghívottakat a Startup Europe Partnership (SEP) Befektetői Fórumának tagjai választották ki.

 

Az általuk kiválasztott 15 vállalkozás mellett az EIT Digital Accelerator által támogatott további három scale up is részt vehet az eseményen:

Belgium: AWINGU
Finnország: FIRSTBEAT
Franciaország: AB TASTY
Németország: MeisterLabs GmbH
Izland: CONTROLANT
Olaszország: SHOPFULLY és NEGENTIS
Luxemburg: ETIX EVERYWHERE
Hollandia: SCISPORTS
Románia: T-ME STUDIOS
Szlovénia: VENDOTEL
Spanyolország: BEBEE és KANTERON SYSTEMS
Svédország: GLEECHI
Egyesült Királyság: MENIGA, METAIL, PCA PREDICT és STREAM TECHNOLOGIES

 

Újságírók további tájékoztatás az eseményről és a regisztrációról az alábbi elérhetőségen kaphatnak: edna.ayme@eitdigital.eu.

 

Utolsó módosítás dátuma: október 20, 2016