25 európai ország több mint 230 kezdő vállalkozása – köztük 8 magyar cég – jelentkezett az EIT Digital pán-európai startup versenyére

 

challenge

234 vállalkozás, s köztük 8 hazai cég jelentkezett Európa egyik legrangosabb startup versenyére, az EIT Digital Challenge-re, hogy üzletfejlesztési és tőkebevonási tanácsadást követően támogatást kapjon a nemzetközi piacra lépéséhez. A versenyre 25 európai országból érkeztek pályázatok, a legtöbb anyagot az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból és Olaszországból küldték be.

 

“Évről évre egyre erősebb a mezőny” – mondta Dominik Krabbe, az EIT Digital Challenge főszervezője. “Ebben az évben magasabb követelményeket állítottunk, hisz olyan növekedési fázisban lévő vállalkozásokat keresünk, amelyek már megjelentek a hazai piacon, és bevétellel is rendelkeznek. Alig várjuk a döntőket, amelyeken a legígéretesebb csapatok személyesen is bemutatkozhatnak majd, és még inkább a győztes vállalkozásokkal folytatandó közös munkát, melynek során segítünk nekik, hogy kilépjenek az európai piacokra. A tavalyi győztesek, a Soma Analytics, a Konux vagy a Sentryo az EIT Digital segítségének köszönhetően már több nemzetközi sikert könyvelhettek el.”

 

A jelentkezők öt különböző kategóriában adhatták le nevezésüket. A kategóriák 8-10 legjobb csapata lehetőséget kap arra, hogy személyesen mutatkozzon be a szakmai zsűri előtt. A 2016 novemberében megrendezendő döntőknek európai nagyvárosok adnak otthont: Helsinki (digitális ipar), Párizs (digitális város), Eindhoven (digitális jóllét), Stockholm (digitális infrastruktúra) és London (digitális pénzügyek). A döntőbe jutott csapatok nevét 2016. október elején hozzák nyilvánosságra.

 

25 európai ország összesen 234 vállalkozása nevezett a meghirdetett öt kategóriában,

•      minden harmadik csapat alapítója vagy társalapítója nő,

•      a pályázók fele a digitális ipar és a digitális jóllét kategóriában indult,

•      a csapatok egy negyede az utolsó 24 órában adta le jelentkezését,

•      a vállalatok több mint egyharmada már rendelkezik bejegyzett technológiai szabadalommal,

•      a startupok 80%-a más vállalkozásoknak (B2B) kínál megoldásokat,

•      a jelentkező csapatok negyede több mint 10 munkatárssal dolgozik együtt.

 

A nyertes csapatok hozzáférést kapnak az EIT Digital több mint 130 taggal – a digitális területen működő vezető európai nagy-, közép- és kisvállalatok, kutatóintézetek, egyetemek, valamint startupok – rendelkező innovációs hálózatához, valamint egy éven keresztül személyre szabott támogatást kapnak az EIT Digital üzletfejlesztői csapatától. Az egyes kategóriák győztesei ezen felül 50.000 eurós pénzjutalomban is részesülnek.

 

A budapesti központ munkatársainak elérhetősége:

EIT Digital Magyar Nemzeti Társult Csomópont, Co-Location Center

1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/a

Telefon: 06 1/381-2334

E-mail: budapest@eitdigital.eu

 

 

Utolsó módosítás dátuma: augusztus 30, 2016