Kárpát-medencei hallgatók a Budapest CLC-ben

 

Az ELTE évente megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Nyári Egyetemének keretében különböző tudományágak és közép-kelet-európai országok hallgatói látogatnak Budapestre, hogy anyanyelvükön és a nyári szünet alatt is bővíthessék szakmai ismereteiket. Az EIT Digital Budapest APG idén is meghívta a Nyári Egyetem informatikus hallgatóit a július 6-án a CLC-ben számukra rendezett eseményre.

 

33 hallgató látogatott el hozzánk, hogy megismerkedjen az EIT Digital oktatási programjaival s az ezáltal feltáruló lehetőségekkel, majd a bemutató előadást követően részt vegyen a Málnay Barnabás által vezetett izgalmas és szórakoztató innovációs játékon. A hallgatók 6 kisebb csapatra bontva dolgozták ki innovatív startup ötleteiket, melyeket a játék végeztével az egész társaság és a háromtagú zsűri előtt kellett bemutatniuk egyfajta „pitch” keretében. A hallgatók rendkívüli élvezetüket lelték mind a játékban, mind az egész rendezvényben, mely egy óriáspizzás ebéddel zárult.

 

Az esemény nagyobb kitekintésben is sikeresnek bizonyult. A Mesterképzésben való részvétel kiemelkedő lehetőség az informatikus hallgatók számára, akik a tájékoztatást követően új karrierépítési irányra lelhetnek – mely ráadásul az ICT szakterületén kulcsfontosságú szerepek betöltéséhez vezet! Így a bemutatót követően nagy örömmel fogadtuk a Nyári Egyetem hallgatóinak érdeklődő leveleit, és bízunk benne, hogy őket is üdvözölhetjük az EIT Digital mesterképzéseinek új évfolyamain.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: július 20, 2016