Az oktatás az innováció egyik kulcsa

 

Az EIT Digital Budapest igazgatója az oktatás fontosságáról és a magyar csomópont innovációs tevékenységéről tart előadást az ELTE Innovációs Napján.

 

Az idén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő ELTE Innovációs Nap célja, hogy ösztönözze az egyetemen elsajátított tudás és az ott végzett alapkutatások gyakorlatban való hasznosítását, valamint elősegítse, erősítse és kiterjessze az egyetemen dolgozó és hallgató kutatók egymás közti és a vállalati szférához fűződő kapcsolatait.

 

Az ELTE vezette EIT Digital Magyar Nemzeti Társult Csomópont 2012 óta az oktatás, a kutatás és az üzletfejlesztés területén végzett tevékenységek összehangolásával dolgozik azon, hogy Magyarország meghatározó regionális központ legyen az Európai Unió innovációs térképén. A budapesti csomópont csúcstechnológiai kutatás-fejlesztést folytató partnerekkel együttműködve vett részt 15 uniós innovációs projektben, amelyek a K+F eredmények üzleti hasznosítását helyezték a középpontba.

 

A pán-európai kiválósági program keretében az Európa vezető egyetemeit összefogó konzorcium kettős diplomás mesterképzést, valamint üzleti modult kínáló doktori képzést is indított. Az oktatás mellett az európai digitális innováció kulcsszereplői üzletfejlesztői tanácsadói kör kiépítésével és a helyi innovációs ökoszisztémák összekapcsolásával járulnak hozzá az európai innovációs versenyképesség megerősítéséhez.

 

A konferencia időpontja: 2016. május 11., szerda

Az előadás időpontja: 12:30

Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömb, Gömb Aula

Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

 

 

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

További információ az eseményről az ELTE honlapján található.

 

Utolsó módosítás dátuma: június 13, 2016