Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjat nyert az Informatikai Kar CLC

 

A Tempus Közalapítvány „Nemzetköziesítés a felsőoktatásban – a Campus Mundi program nyitókonferenciája” keretében adták át a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjakat 2016. április 19-én az Európa hajón. Az ELTE Informatikai Karának CLC-je 3. díjat nyert a „Nemzetközi egyetemi együttműködés az európai digitális innováció fejlesztéséért” című pályázatával.

 

A CLC 2012-es megalakulása óta vezeti az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Infokommunikációs tudásközösségének (EIT Digital) magyarországi csomópontját. Az oktatási, kutatási, üzletfejlesztési és nemzetközi disszeminációs tevékenység oktatási részének megvalósításáért vehette át az elismerést Dr. Horváth Zoltán, az IK dékánja és az EIT Digital Budapest igazgatója, Várhalmi Zsuzsa, a CLC vezető-helyettese, valamint Dr. Istenes Zoltán, a kar docense és a Budapesti Doktori Képzési Központ menedzsere.

 

A díjátadón elhangzott laudáció szerint

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem – Informatikai Kar – CLC Akadémiai-Ipari Együttműködési Központ munkatársainak pályázatában bemutatott jó gyakorlat egy innovatív, komplex nemzetközi együttműködés, amely mintaadó lehet magyar intézmények számára. A többéves szoros együttműködés során a jó gyakorlatok megosztása nem csak a közös képzési programok, de az egyes intézmények képzési és szolgáltatási struktúrájának fejlesztéséhez is hozzájárul. A pályázat kiemelkedő abban a tekintetben is, hogy önmagát fenntartó és gyarapító együttműködési rendszert szervez. Hangsúlyt helyeznek a közös mester és doktori képzésekből az ipar világába kikerülő alumni bevonására is. A bemutatott jó gyakorlat komplex, önmagát fenntartó és továbbfejlesztő jellege, valamint nemzetközi jelentősége miatt a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma Várhalmi Zsuzsát, Dr. Horváth Zoltánt, Dr. Istenes Zoltánt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem – Informatikai Kar – CLC Akadémiai-Ipari Együttműködési Központ munkatársait „Nemzetközi egyetemi együttműködés az európai digitális innováció fejlesztéséért” című pályázatukért 3. díjjal jutalmazza.

 

Az ELTE két szakirányt kínál a 9 ország 20 vezető egyetemének együttműködésében nyújtott közös képzési kínálatból, melynek során a mesterképzés két évének egyikét töltik a hallgatók egyetemünkön. A kettős diplomával és az EIT oklevelével záruló program sajátossága, hogy a világszínvonalú technológiai tudás mellett innovációs és vállalkozásfejlesztési ismeretekkel is felruházza hallgatóit. Mester- és doktori szinten egyaránt az a cél, hogy az innovációs folyamatokat ismerő informatikusok hozzájáruljanak Európa innovációs potenciáljának erősítéséhez akár saját cég indításával, akár informatikai vállalatok innováció-menedzsmentjébe bekapcsolódva. A szaktárgyakon túl kötelező földrajzi mobilitás, szakmai gyakorlat és innovációs és vállalkozásfejlesztési kurzusok segítenek felkészíteni a hallgatókat a XXI. század társadalmi kihívásaira. Számos kapcsolatépítési lehetőséget kínáló szakmai program is várja az EIT Digital mester- és doktori képzéseinek hallgatóit, hogy a több mint 130 vezető európai műszaki egyetem, kutatóintézet és nagyvállalat alkotta közösség tagjai legyenek.


Utolsó módosítás dátuma: június 13, 2016