A budapesti EIT Digital mesterszakos hallgatók személyes mentorai

 

Egy mindeddig ismeretlen országba költözni izgalmas és ijesztő élettapasztalat is lehet egyben. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem azonban újabb olyan intézkedéseket tett, amivel támogatja a nemzetközi hallgatókat abban, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a Budapesten töltött tanév nyújtotta lehetőségeikből.

 

Míg a Hallgatói Ügyek Koordinátora („Student Advisor”) egy magától értetődő – és kiváló – képviselője az EIT Digital Master School ilyen irányú erőfeszítéseinek, valamint az ELTE is rendelkezett egy mentori rendszerrel a nemzetközi diákok támogatására, a most következő tanév kezdetére megújították és továbbfejlesztették ez utóbbi intézményt. A leendő mentorok egy speciális oktatási tréningen vettek részt, elsajátítva a nemzetközi hallgatók segítését érintő sokrétű tudásanyagot (mint pl. a hivatalos és oktatási ügyintézéssel, adminisztrációval kapcsolatos teendők stb.), végezetül pedig egy vizsga során adtak tanúbizonyságot alkalmasságukról.

 

Az idei tanévtől minden, az ELTE képzéseire beiratkozó nemzetközi hallgatóhoz egy személyes mentort rendelnek, aki a kezdetektől fogva végigkíséri és átsegíti őket a budapesti mindennapjaikon. A mentorok a szó szoros értelmében is az első lépésektől az utolsókig jelen lesznek, hiszen már a reptéren várják és üdvözlik majd az újonnan érkező hallgatókat.

 

Az újonnan képzett mentorok augusztus 10-én látogattak el a CLC-be, hogy megismerkedjenek Lovas Zsófiával, a Hallgatói Ügyek Koordinátorával, és megbeszéljék vele a Master School 5 új nemzetközi hallgatóját érintő feladataikat és elképzeléseiket.

 

A mentorok bemutatták az első szemeszterre összeállított terveiket, amelyek sorát számos csapatépítő és szórakoztató program ékesíti – a példának okáért kirándulások, főzőversenyek, bulik, szakmai rendezvények, előadások, csocsóbajnokságok és így tovább. Az EIT Digital Master School és az ELTE nemzetközi hallgatói lehetőséget kapnak e programokon való részvételre, s ezáltal a Budapest kínálta lehető legizgalmasabb nemzetközi hallgatói élet megtapasztalására.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: június 13, 2016