A CryptTalk 200 licenszet ajánlott fel az EIT ICT Labs-nek

 

A CryptTalk, a biztonságos telekommunikációs megoldásokat nyújtó magyar-svéd start-up vállalkozás 2014-ben a Közép-Európai Startup Versenyen elnyerte Közép-Európa legjobb fejlesztőcsapatának díját. Ugyanebben az évben kapcsolódott be az EIT ICT Labs Adatvédelem és -biztonság (Privacy, Security & Trust) Innovációs Terület tevékenységébe, így ettől kezdve a céget az EIT ICT Labs üzletfejlesztői csapata mentorálta.

 

2015. május elején az EIT ICT Labs vezérigazgatója, Willem Jonker Budapestre látogatott, hogy részt vegyen az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet, European Institute of Innovation and Technology) által szervezett InnovEIT 2015 konferencián, Európa egyik legjelentősebb innovációs fórumán. Az eseményt megelőzően, a Budapest CLC-be tett látogatása során megismerkedett Kun Szabolccsal, a CryptTalk alapítójával, ekkor beszéltek a többhavi együttműködés eredményeiről és a jövőbeli együttműködés lehetőségeiről.

 

A találkozó eredményeként a CryptTalk 200 licenszet ajándékozott az EIT ICT Labs-nek, így az EIT ICT Labs munkatársai 2 évig ingyenesen használhatják a programot, ami lehetővé teszi a szervezeten belüli telefonhívások titkosítását.

Utolsó módosítás dátuma: december 16, 2015