Új digitális tananyagokkal képzik 2014 szeptemberétől az informatikus hallgatókat az ELTE-n, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Műegyetemen. Két projekt keretében, összességében 250 millió forintot meghaladó költségvetéssel több mint 50 új tananyagot fejlesztettek az oktatók, amelyet a jövőben évente félezer diák használ majd tanulmányai során. A programnak köszönhetően a nemzetközi informatikai és üzleti mesterképzés, az EIT ICT Labs Master School diákjai is 17 új angol nyelvű, digitális tananyagból sajátíthatják el legújabb informatikai technológiákat.

 

Az ELTE és a BME együttműködésében megvalósult tananyagfejlesztés célja az volt, hogy Európai Unió informatikai tudományos és innovációs közössége, az EIT ICT Labs mesterképzéséhez illeszkedő digitális tananyagok jöjjenek létre. Az angol nyelvű tananyagok a kidolgozásával az ELTE és a BME által fejlesztett tantárgyak illeszkednek az EIT ICT Labs stratégiához, beleértve a szolgáltatásközpontú szemléletet, az üzleti hasznosíthatóságot előtérbe helyező megközelítést és a komplex témakínálatot, valamint a gyakorlati feladatokat is tartalmazó tematikát.

Az ELTE, illetve a PPKE együttműködésében az előbbivel párhuzamosan megvalósult projekt keretében 45 modern, színvonalas, hiánypótló, bárki számára ingyenesen elérhető elektronikus tananyag kifejlesztésére került sor. A projekt során több képzést is szerveztek, amelyek keretében az oktatók elsajátíthatták a tananyagok későbbi alkalmazásának módját és külön képzéseken fejlesztették az egyetemi oktatók angol nyelvtudását.

A tananyagokat a 2014. június 3-án, az ELTE Informatikai Karán megrendezett „Informatika és innováció” című konferencián is bemutatták a közönségnek a fejlesztők.

A két pályázati program adatai és a honlapok címei:

TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0050

Infokommunikáció területén nemzetközi mesterképzések keretében megvalósuló tananyagfejlesztés

TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0052

ELTE-PPKE informatikai tananyag-fejlesztési projekt

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara kiemelt kutatóegyetemi rangú felsőoktatási intézményként a magyar informatikai szakember- és tanárképzés egyik kulcsszereplője.  Magasan képzett oktatók vezetésével jelenleg 8 tanszéken és számos kutatólaboratóriumban mintegy 3000 hallgató szerez erős elméleti alapokon nyugvó, versenyképes ismereteket. A Kar európai dimenzióban is releváns akadémiai és piacorientált kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységet folytat, melynek eredményei szervesen beépülnek képzési profiljába, és hozzájárulnak a kiadott diplomák magas munkaerőpiaci értékéhez. http://www.inf.elte.hu

A teljes közlemény itt olvasható

Utolsó módosítás dátuma: augusztus 5, 2014