Egymilliárdos hazai forrás több mint 700 milliós EU-s támogatást vonzott az ELTE-re és a Műegyetemre
 
Másfél éves kutatási program eredményeit mutatta be a június 3-i konferencián az ELTE, a BME és az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont

 
Tizennyolc alprojekt keretében dolgoztak új informatikai megoldásokon és kapcsolódó kutatásokon az ELTE, a BME és a CISCO szakértői 2013. január és 2014. június között. A fejlesztések négy nagy témakör köré szerveződtek. Az okostelefonos tartalommegosztás, a városi közlekedés szervezését segítő, illetve a legújabb oktatási és tanulási módszereket ötvöző informatikai megoldások, valamint a hatékony védelmi és biztonsági technológiák kidolgozása egyaránt a kutatási program témái voltak.

A Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával megvalósított kutatómunkát az informatikai tudományos és innovációs közösség, az EIT ICT Labs budapesti központja koordinálta. Az egymilliárd forintos hazai forrásnak köszönhetően 2013-ban és 2014-ben mintegy 700 millió forint EU-s forrás érkezett a két egyetemre. A kutatási program zárókonferenciájára 2014. június 3-án került sor az ELTE-n.
 
Az ELTE, a BME és a Cisco együttműködésében megvalósult projektről és a június 3-i rendezvényről beszámoló sajtóközlemény itt érhető el.
 
A projekt hátterét ismertető, az EIT ICT Labs budapesti tevékenységét és a kutatás-fejlesztési eredményeket bemutató kiadvány letölthető magyar és angol nyelven.
 
Az eseményről készült fotók itt tekinthetőek meg.
 
A konferencia részletes programja itt elérhető.

Utolsó módosítás dátuma: július 15, 2014