Újabb magyar startup forradalmasítja a prezentációs technikát

Az EIT ICT Labs rendezvényén az informatikai szakma nagyágyúi tesztelték a SOPRESO-t
 
A kommunikáció lehet egyszerűbb és interaktív, akár egy előadás alatt is. Mi sem bizonyította ezt jobban, mint a konferencián használt SOPRESO, ahol a közönség az online platformon közvetlenül, írásban is feltehette kérdéseit az előadónak, kommentálhatta a diákat, de akár szakmai kapcsolatokat is elkezdhetett építeni a virtuális névjegykártya funkcióval. Az ötlet egy 2012-es startup eseményen született meg, melyből mára működő terméket alkottak az alapítók. A szoftver most nemzetközi porondon is debütált: az EIT ICT Labs innovációs szervezet 400 fős rendezvényén.
 
Az elegáns berlini Ellington Hotel konferenciatermében az informatikusokból, startupperekből és vállalatvezetőkből álló 400 fős hallgatóság első kézből tapasztalhatta meg a szoftver sokoldalú funkcionalitását. Az első és legszembetűnőbb részlet a SOPRESO ún. dia-követési technológiája. Miután a SOPRESO-ról szóló ismertetés elhangzott, a közönség az alkalmazáshoz csatlakozva a telefonokon vagy más mobil eszközön végigkövethette az éppen előadott prezentáció diasorát, valamint kérdezhetett az előadótól, illetve kommentálhatta az egyes diákat. A virtuális névjegykártyák segítségével pedig az előadás köré kialakult mikroközösség tovább élhet a virtuális térben, meghosszabbítva ezzel a prezentáció élettartamát és hatásmechanizmusát.
 
„A SOPRESO lényege az interakció megteremtése az előadó és hallgatósága között, akár az előadás közben, sőt akár azt követően is. Mindezek mellett a szoftver használatának további fontos hozadéka lehet, hogy az ilyen módon megtekintett prezentációk diái az előadás után is elérhetőek maradnak a közönség számára, amennyiben regisztrált a SOPRESO felhasználói felületén. A kérdés és a virtuális névjegykártya funkcióink a legnépszerűbbek.” – mondta el Wolmuth Máté, a SOPRESO egyik alapítója.
 
„Az EIT ICT Labs Budapest olyan startupokat segít, amelyek informatikai innovációt valósítanak meg üzleti céllal. Elsősorban nemzetközi kapcsolatrendszerünkkel tudjuk támogatni az új vállalkozásokat. A SOPRESO esetében szó szerint nemzetközi porondra segítettük a csapatot azzal, hogy szervezetünk legnagyobb éves rendezvényén használták az alkalmazást az előadók” – tette hozzá Gábor Miklós, az EIT ICT Labs Budapest üzletfejlesztési és innovációs szakértője, aki elmondta, hogy a startupok mentori segítséget, tréningeket is kaphatnak az ELTE Informatikai Karán működő EIT ICT Labs központban. A szakértő arra számít, hogy a SOPRESO a nemzetközi konferenciák állandó eleme lesz a jövőben. Az új alkalmazás ugyanis hiánypótló, amellyel a legfontosabb észrevételek az előadást követő napokban is visszakereshetőek, sőt az előadó kapcsolatot is építhet azokkal, akik kérdeztek, észrevételeket tettek a prezentációval kapcsolatban.
 
A SOPRESO csapata jelenleg a nemzetközi ismertség növelésén dolgozik annak érdekében, hogy minél több döntéshozó és prezenter ismerje meg a terméket és a benne rejlő lehetőségeket. A SOPRESO ingyenesen is hozzáférhető, azonban a hirdetésektől mentes és egyéni arculatra szabható változat már fizetős. Amennyiben teljes rendezvényekre szeretnék a szervezők igénybe venni az alkalmazást, melyre már megoldást biztosít a SOPRESO Event Package, akkor a pontosítások végett a SOPRESO fejlesztői és kommunikációs szakemberei külön egyeztetnek a szervezőkkel a megfelelő megoldásról.
 
sopreso
 
SOPRESO egy olyan online kommunikációs platform, mely lehetővé teszi az előadó és a közönség közti zavartalan és interaktív kommunikációt. A szoftver bármilyen formátumú prezentációt képes kezelni, így az előadónak semmi mást nem kell tennie, mint párhuzamosan futtatni a SOPRESO-t saját előadásával, a közönség pedig egy rövid URL-cím begépelésével azonnal kapcsolódhat a kivetített diákhoz, ahol közvetlenül tehet fel kérdéseket az előadónak, kommentálhatja az előadás diáit, és virtuális névjegykártyájával elkezdheti a professzionális kapcsolatépítést is a résztvevőkkel. A SOPRESO folyamatosan bővülő eszköztárával és egyszerű, felhasználóbarát kialakításával praktikus és elengedhetetlen részét képezheti bármilyen előadásnak, akár egyéni alkalomról, akár egy egész konferenciáról legyen szó.

Utolsó módosítás dátuma: július 15, 2014