Újabb magyar startup forradalmasítja a prezentációs technikát

 

Az EIT ICT Labs rendezvényén az informatikai szakma nagyágyúi tesztelték a SOPRESO-t

 

A kommunikáció lehet egyszerűbb és interaktív, akár egy előadás alatt is. Mi sem bizonyította ezt jobban, mint a konferencián használt SOPRESO, ahol a közönség az online platformon közvetlenül, írásban is feltehette kérdéseit az előadónak, kommentálhatta a diákat, de akár szakmai kapcsolatokat is elkezdhetett építeni a virtuális névjegykártya funkcióval. Az ötlet egy 2012-es startup eseményen született meg, melyből mára működő terméket alkottak az alapítók. A szoftver most nemzetközi porondon is debütált: az EIT ICT Labs innovációs szervezet 400 fős rendezvényén.

 

Az elegáns berlini Ellington Hotel konferenciatermében az informatikusokból, startupperekből és vállalatvezetőkből álló 400 fős hallgatóság első kézből tapasztalhatta meg a szoftver sokoldalú funkcionalitását. Az első, és legszembetűnőbb részlet a SOPRESO ún. dia-követési technológiája. Miután a SOPRESO-ról szóló ismertetés elhangzott, a közönség az alkalmazáshoz csatlakozva a telefonokon vagy más mobil eszközön végigkövethette az éppen előadott prezentáció diasorát, valamint kérdezhetett az előadótól, illetve kommentálhatta az egyes diákat. A virtuális névjegykártyák segítségével pedig az előadás köré kialakult mikroközösség tovább élhet a virtuális térben, meghosszabbítva ezzel a prezentáció élettartamát és hatásmechanizmusát.

 

„A SOPRESO lényege az interakció megteremtése az előadó és hallgatósága között, akár az előadás közben sőt, akár azt követően is. Mindezek mellett a szoftver használatának további fontos hozadéka lehet, hogy az ilyen módon megtekintett prezentációk diái az előadás után is elérhetőek maradnak a közönség számára, amennyiben regisztrált a SOPRESO felhasználói felületén. A kérdés és a virtuális névjegykártya funkcióink a legnépszerűbbek.” – mondta el Wolmuth Máté, a SOPRESO egyik alapítója.

 

„Az EIT ICT Labs Budapest olyan startupokat segít, akik informatikai innovációt valósítanak meg üzleti céllal. Elsősorban nemzetközi kapcsolatrendszerünkkel tudjuk támogatni az új vállalkozásokat. A SOPRESO esetében szó szerint nemzetközi porondra segítettük a csapatot azzal, hogy szervezetünk legnagyobb éves rendezvényén használták az alkalmazást az előadók” – tette hozzá Gábor Miklós, az EIT ICT Labs Budapest üzletfejlesztési és innovációs szakértője, aki elmondta, hogy a startupok mentori segítséget, tréningeket is kaphatnak az ELTE Informatikai Karán működő EIT ICT Labs központban. A szakértő arra számít, hogy a SOPRESO a nemzetközi konferenciák állandó eleme lesz a jövőben. Az új alkalmazás ugyanis hiánypótló, amellyel a legfontosabb észrevételek az előadást követő napokban is visszakereshetőek, sőt az előadó kapcsolatot is építhet azokkal, akik kérdeztek, észrevételeket tettek a prezentációval kapcsolatban.

 

A SOPRESO csapata jelenleg a nemzetközi ismertség növelésén dolgozik annak érdekében, hogy minél több döntéshozó és prezenter ismerje meg a terméket és a benne rejlő lehetőségeket. A SOPRESO ingyenesen is hozzáférhető, azonban a hirdetésektől mentes és egyéni arculatra szabható változat már fizetős. Amennyiben teljes rendezvényekre szeretnék a szervezők igénybe venni az alkalmazást – melyre már megoldást biztosít a SOPRESO Event Package, akkor a pontosítások végett a SOPRESO fejlesztői és kommunikációs szakemberei külön egyeztetnek a szervezőkkel a megfelelő megoldásról.

 

 

 

SOPRESO:

A SOPRESO egy olyan online kommunikációs platform, mely lehetővé teszi az előadó és a közönség közti zavartalan és interaktív kommunikációt. A szoftver bármilyen formátumú prezentációt képes kezelni, így az előadónak semmi mást nem kell tennie, mint párhuzamosan futtatni a SOPRESO-t saját előadásával, a közönség pedig egy rövid URL-cím begépelésével azonnal kapcsolódhat a kivetített diákhoz, ahol közvetlenül tehet fel kérdéseket az előadónak, kommentálhatja az előadás diáit és virtuális névjegykártyájával elkezdheti a professzionális kapcsolatépítést is a résztvevőkkel. A SOPRESO folyamatosan bővülő eszköztárával és egyszerű felhasználóbarát kialakításával praktikus és elengedhetetlen részét képezheti bármilyen előadásnak, akár egyéni alkalomról, akár egy egész konferenciáról legyen szó.

 

 

EIT ICT Labs:

Az EIT ICT Labs egyikea három tudományos és innovációs közösségnek, amelyet azEIT, az EU Innovációs és Technológiai Intézete hozott létre 2010-ben. AzEIT ICT Labs tevékenységének középpontjában az informatikai innováció támogatása áll. A szervezetet 8 teljes jogú és két társult csomópont alkotja (egyetemek, kutatóintézetek és ICT vállalatok lokális hálózata, konzorciuma), amelyek célja az oktatási, üzleti és kutatási tevékenység integrációja. Jelenleg Berlin, Eindhoven, Helsinki, Párizs, Trento, London és Stockholm az EIT ICT Labs teljes jogú tagja. Ezek mellett, Madrid és Budapest társult tagjai a szervezetnek. Az ELTE-n működő budapesti társult csomópont a hazai informatikai kutatások, ipari partnerek és felsőoktatási programok együttműködését koordinálja.

Az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Ericsson Magyarország, a Cisco Systems Magyarország, a Nokia Solutions and Networks Magyarország és a GE Healthcare Magyarország együttműködésével folytatja tevékenységét.

 

Utolsó módosítás dátuma: június 8, 2016