Újabb díjat kapott Maksay Dorottya mesterképzéses hallgatónk

 

Az ELTE Pályázati és Innovációs Központja az Egyetemi Hallgatói Önkormányzattal és az evopro Kft.-vel közösen innovatív ötletpályázatot hirdetett az ELTE graduális vagy posztgraduális képzésén részt vevő hallgatók számára. A pályázat célja egy innovatív, saját ötleten alapuló projekt beindításának elősegítése volt anyagi, illetve szakmai támogatással. A versenyen az Infopark Alapítvány különdíját az EIT fiatal vállalkozója, Maksay Dorottya kapta a Homebuddyért. A díjat az ELTE Innovációs Nap keretében adták át 2014. február 26-án, a Gömbaulában.

 

Maksay Dorottya ezért az ötletéért tavaly novemberben megkapta az EIT legelső „CH.A.N.G.E Agents and Next Generation of Entrepreneurs” (C.H.A.N.G.E.) díját, melynek célja, hogy bemutassa azokat a leendő fiatal vállalkozókat, akik az EIT oktatási és képzési programjaiból emelkednek ki. Dorottya 2012 novemberében a Homebuddy elnevezésű kezdeményezésének fenntartható társadalmi vállalkozássá fejlesztéséért vehette át a díjat.
 
A Homebuddy névre keresztelt alkalmazás lehetőséget biztosít az idős emberek társadalmi interakciójára és gondozására azáltal, hogy összekapcsolja őket olyan egyetemi hallgatókkal, akiknek szállásra van szükségük. A diákok gyakorlatilag ingyenes lakhatást kapnak, cserébe pedig minden hétköznap két órát töltenek az idős embereknek történő segítségnyújtással. Ez a segítség a takarítástól és a kertészkedéstől kezdve az idősek moziba vitelén át a számítástechnikával kapcsolatos oktatásukig bármit magában foglalhat.

További információ a kezdeményezésről itt, az ötletpályázatról itt található.

dorottya_maksay

Utolsó módosítás dátuma: július 15, 2014