Együttműködés szlovén startupokkal
Folytatódik az EIT ICT Labs Budapest vezetésével szervezett nemzetközi kapcsolatépítési program

 
2014. február 7-én bemutatkozott a maribori Venture Factory startup inkubátor program az EIT ICT Labs budapesti központjában. A találkozón részt vett Pasi Tuominen, Finnország akkreditált nagykövete, valamint Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese.
 

Az ADORA egy interaktív orvosi asszisztens program, amely egyedülálló módon, közvetlen érintkezés nélkül, gesztusok és a hangutasítások segítségével működik. Így a sebész a műtét ideje alatt steril területen maradva tudja megtekintetni a beteg adatait. Kristian Kosic, az Adora szlovén alapítója nemcsak a Microsoft ImagineCup és a Telecom Innovation Contest döntőjében aratott sikert ötletével, hanem elnyerte azt a lehetőséget is, hogy részt vegyen a BrassTacks tréning programon Budapesten, az EIT ICT Labs szervezésében.

 

Kristian Kosic vállalkozását a maribori Venture Factory üzletfejlesztési program is támogatja. Az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont munkatársai 2014. január 7-én Mariborba látogattak, hogy az együttműködési lehetőségekről egyeztessenek a szlovén inkubátor cég, a Venture Factory munkatársaival, valamint az egyetem kutatóival. Az esemény során az EIT ICT Labs lehetőséget kapott arra is, hogy a Maribori Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának közel száz hallgatójának bemutassa a nemzetközi mesterképzést és doktori képzést.

 

2014. február 7-én a Venture Factory viszonozta a látogatást, s félnapos műhelymunka keretében bemutatta a startup cégeket támogató tevékenységét. A találkozón részt vett Pasi Tuominen, Finnország akkreditált nagykövete, valamint Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese.

 

Az együttműködés első lépéseként, a Venture Factory meghívására, a Podim Conference 2014 elnevezésű startup konferencián mutatkozhat be májusban az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont.

 

A budapesti BrassTacks program és az említett látogatások az EIT ICT Labs kapcsolatépítési programja keretében valósulhattak meg. Az EIT ICT Labs azzal a céllal indította el másfél évvel ezelőtt a kapcsolatépítési programját, azOutreach Programot, hogy ösztönözze a startup vállalkozásokat, és támogassa a hallgatókat, valamint az egyetemi és kutatói szférát azokban a közép-kelet-európai államokban, amelyekben az EIT ICT Labs nincsen jelen.

 

A program 2014-ben egész évben folytatódik. Az EIT ICT Labs részéről a berlini, helsinki és trentói csomópontok vesznek részt a programban, amelyet az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont koordinál.

Utolsó módosítás dátuma: július 16, 2014