Több száz érdeklődőt vonzottak az EIT ICT Labs toborzó programjai
 
Az elmúlt hetekben három jelentős, felsőoktatási képzéseket bemutató rendezvényen vett részt az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Csomópont azzal a céllal, hogy új hallgatókat toborozzon a 2014 őszén induló, kétéves, az EU állampolgárai számára tandíjmentes nemzetközi informatikai képzésére, amelyre 2014. május 30-ig várják a jelentkezéseket.
 
2014. február 1-jén színes forgataggá változott az ELTE Lágymányosi Campusa, ahol első alkalommal rendezték meg az ELTEfesztet. Az esemény elsődleges célja az volt, hogy az egyetemi továbbtanulás iránt érdeklődő diákok érdekes programok és interaktív workshopok mellett tájékozódhassanak a hazai és a nemzetközi képzési lehetőségekről.
 
Az EIT ICT Labs külön standdal, továbbá több előadással vett részt a programon. A képzéseinket és a tevékenységeinket ismertetető prezentáción részt vevő diákok választ kaphattak arra, hogyan lehet sikeres startup cégük az ELTE és az EIT ICT Labs segítségével. Meghívott előadóként Somogyi Gábor, az Ericsson Magyarország Kft., mint az EIT ICT Budapest egyik konzorciumi partnerének Szolgáltatási és Üzletfejlesztésért felelős értékesítési vezetőjének előadásából a résztvevők tájékozódhattak a XXI. század telekommunikációs trendjeiről. Az ELTE IK és az Ericsson közötti szakmai együttműködést, valamint az egyetem falai között folyó ipari kutatási feladatokat Juricskay Zoltán, az Ericsson Magyarország Kft. üzleti kompetencia vezetője, és Tóth Melinda, ELTE tanársegéd, az Ericsson Szoftvertechnológia Labor vezetője mutatta be egy közös előadás keretében. A szakemberek rávilágítottak az érdeklődőknek arra is, hogyan alakul át az informatikus munka újra vonzó és kreatív munkavégzéssé.
 
Az EIT ICT Labs nemzetközi mesterképzésére 2014. május 30-ig várja az ELTE, a BME és az EIT ICT Labs a kreatív, innovatív ötlettel rendelkező, angolul jól beszélő informatikusok jelentkezését. A jelentkezés menetéről további információ itt található.
 
Irodánk munkatársai több száz érdeklődőnek adtak részletes felvilágosítást az Európai Unió állampolgárai számára ingyenes, két diplomát adó képzésről az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás keretében, a Pap László Budapest Sportarénában, 2014. január 16–18. között, ahol szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény bemutatkozott. Az informatikai képzések iránt érdeklődő hallgatók az ELTE stand területén ismerkedhettek meg közelebbről az ELTE ICT Labs nemzetközi mesterképzésével.
 
2014. január 24-én rendezték meg az ELTE Informatikai Karának Nyílt Napját, ahol az érdeklődő középiskolások részletes tájékoztatást kaptak a felvehető tantárgyakról, szakirányokról és az IK-n folyó képzésekről. Az eseményen kollégáink interaktív előadás keretében mutatták be a nemzetközi képzés nyújtotta előnyöket, valamint a programhoz kapcsolódó nyári egyetem és kötelező szakmai gyakorlat adta lehetőségeket. Zárásként Dr. Istenes Zoltán, az EIT ICT Labs Budapesti Doktori Képzési Központjának menedzsere tartott előadást az érdeklődőknek „Hány számítógéped van?” címmel.
 
A kiállítás utolsó napján rendezett, a nemzetközi továbbtanulási lehetőségekről szóló kerekasztal-beszélgetésre meghívást kaptak az ELTE vezetői, ahol Gergó Lajos, az ELTE Informatikai Karának oktatási dékánhelyettese külön felhívta a figyelmet az Informatikai Karon működő egyedülálló EIT ICT Labs mesterképzésre.

Utolsó módosítás dátuma: július 16, 2014