Az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont 2014. január 7-én látogatást tett a Maribori Egyetemen, hogy a helyi hallgatóknak, oktatóknak, kutatónak és vállalkozói inkubátoroknak bemutassa az EIT ICT Labs tevékenységét, mesterképzését és kapcsolatépítési programját.
 
Az együttműködési lehetőségekről az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont képviselői megbeszélést tartottak Dr. Karin Stana Kleinschek kutatási rektorhelyettessel, Dr. Borut Žalikkal, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánjával, valamint Dr. Marjan Heričkóval, az Informatikai Intézet helyettes vezetőjével és az Információs Rendszerek Labor vezetőjével.
 
A helyi kutatók ígéretes projektjeiről szóló izgalmas előadások meghallgatását követően a delegáció tagjai ellátogattak a Venture Factoryba, a Maribori Egyetem vállalkozói inkubátorába. A Venture Factory kezdő vállalkozásokat segít workshopok és tanácsadások szervezésével, versenyeken és akcelerátor programokon való részvételük elősegítésével, a vállalkozói környezetbe való bevezetésükkel, és irodahelyiségek elérhető áron való biztosításával. A nap utolsó eseménye az EIT ICT Labs mesterképzésének bemutatása volt a Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatóinak. Közel száz diák gyűlt össze azért, hogy tájékozódjon az EIT ICT Labs által hallgatók számára nyújtott lehetőségekről.
 
A találkozó a következtetések összefoglalásával és a jövőre vonatkozó tervek felvázolásával zárult, beleértve a közös projekteken való együttműködést és a Venture Factory 2014. február 5-i budapesti látogatásának előkészítését.

Utolsó módosítás dátuma: július 16, 2014