Három nap, hat ország, tíz startup: BrassTacks

Az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Csomópont, valamint a Mobilitás és Mulitmédia Klaszter háromnapos tréninget szervezett kelet-közép-európai startupoknak.

 

A többek között Ausztriából, Bulgáriából, Romániából és Szlovéniából érkező fiatal vállalkozók 2013. december 2-4-ig tartó budapesti tréningen vettek részt a Y Combinatort végzett Rob Fitzpatrick és prominens magyar vállalkozók és szakértők vezetésével. A részvevők a gyakorlat-orientált, interaktív workshop keretében az induló vállalkozások számára leghasznosabb ismereteket és készségeket sajátíthatták el.

 

A trénig moduljai egyebek mellett az üzletimodell-építésre, a “lean” ihletésű ügyfélközpontú gondolkodásra, valamint a termékfejlesztést és a marketinget integráló “growth hacking” technikára összpontosítottak. A workshop lehetőséget biztosított az egyéni tanácsadásra, valamint szakértőkkel, helyi befektetőkkel és sikeres startup vállalkozásokkal való találkozásra, illetve kapcsolatépítésre is.

 

„Amikor elindítottam az első vállalkozásomat, nem volt üzleti tapasztalatom. Videójáték-tervező voltam, a társalapítóim pedig építészek, művészek. Egyikőnk sem tudott semmit az üzletről. Aztán részt vettünk egy accelerator programban, ami rengeteget segített.” – mondta saját tapasztalatait megosztva a tréninget vezető Rob Fitzpatrick.

 

„Igazán érdekesnek találtuk a programot, egyrészt a tanulás és a workshop, másrészt pedig a helyi befektetőkkel való találkozás miatt.” – mondta az osztrák Bianca Busetti, a BrassTacks egyik stratupper részvevője.

 

A tréning során készült fotók megtekinthetőek az alábbi galériában.

Utolsó módosítás dátuma: július 16, 2014