Horváth Zoltán, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont vezetője tartotta a Ljubljanai Egyetemen, november 4-5-én szervezett rendezvény nyitóelőadását.

Horváth Zoltán nyitóbeszédében kiemelte az EIT ICT Labs kapcsolatépítő kezdeményezésének jelentőségét az EIT ICT Labs hálózatához közvetlenül nem társult uniós tagállamokkal való partnerségek kialakítása terén. Kitért a mobilitási programra is, mely segítséget nyújt a helyi oktatóknak, hallgatóknak, illetve kutatóknak abban, hogy nemzetközi EIT ICT Labs projektekhez csatlakozzanak. Megemlítette azt is, hogy az EIT ICT Labs ösztöndíjprogramokkal is támogatja a tehetséges ICT hallgatókat annak érdekében, hogy részt vehessenek az EIT ICT Labs mesterképzésén. Kihangsúlyozta továbbá a kapcsolatépítési program fontosságát a startup vállalkozások fellendítése terén.

 

A rendezvényen szó volt a technológiai fejlődésről, valamint az oktatás-kutatás-ipar alkotta tudásháromszögről is, és lehetőség nyílt kis- és középvállalkozásokkal, illetve startapukkal való személyes találkozásra.

 

További információ a rendezvényről: http://www.eitictlabs.eu/news-events/events/article/eit-ict-labs-outreach-slovenia/#allView

Utolsó módosítás dátuma: július 16, 2014