Vilniusban ismertették az EIT ICT Labs 2014-es kapcsolatépítési programját

Horváth Zoltán, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont vezetője is előadást tartott az infokommunikációs szektor képviselőinek részvételével zajló ICT 2013 eseményen, melyet november 6-8-ig tartottak Vilniusban.

Az Európai Unió „Horizon 2020” Kutatási és Innovációs Keretprogramjára fókuszáló rendezvényt az Európai Bizottság szervezte, melynek alelnöke, Neelie Kroes, valamint a litván államfő, Dalia Grybauskaitė nyitotta meg a konferenciát. A rendezvény folyamán, a november 8-i „Educate & Innovate: EIT ICT Labs’ Outreach Strategy” ülésen került bemutatásra az EIT ICT Labs 2014-es kapcsolatépítési programja. A kezdeményezés oktatással kapcsolatos vetületeit Horváth Zoltán ismertetette, felvázolva azokat a lehetőségeket, amelyeket a program nyújt a hallgatók és az oktatók számára.

 

Az EIT ICT Labs kapcsolatépítési kezdeményezésének célja az EIT ICT Labs hálózatához közvetlenül nem társult uniós tagállamokkal való eredményes partnerségek kialakítása. Az EIT ICT Labs mobilitási programokkal segíti a célországokban élő hallgatókat, oktatókat, illetve kutatókat abban, hogy nemzetközi EIT ICT Labs projektekhez csatlakozzanak. A tehetséges ICT hallgatókat ösztöndíjprogramok is támogatják annak érdekében, hogy részt vehessenek az EIT ICT Labs kétéves, vezető egyetemeken zajló mesterképzésén. A kapcsolatépítési program a startup vállalkozások fellendítésében is fontos szerepet játszik.

További információ a rendezvényről és az EIT ICT Labs kapcsolatépítési programjáról:

Utolsó módosítás dátuma: július 16, 2014