Maksay Dorottya az EIT CH.A.N.G.E. Awards 2013 győztese

 

Az Európai Innovációs és Technológia Intézet (EIT) november 12-én jelentette be a 2013-as EIT Awards győzteseit. Az európai innovációt és a vállalkozói szellemet támogató és ösztönző esemény során 17 jelölt közül választották ki a győzteseket.

Maksay Dorottya, Kate Hofman és Eduardo Appleyard kapta az EIT legelső „CH.A.N.G.E Agents and Next Generation of Entrepreneurs” (C.H.A.N.G.E.) díját. Ennek az új díjnak az a célja, hogy bemutassa azokat a leendő fiatal vállalkozókat, akik az EIT oktatási és képzési programjaiból emelkednek ki.

 

Maksay Dorottya a Homebuddy elnevezésű kezdeményezésének fenntartható társadalmi vállalkozássá fejlesztéséért vehette át a díjat. A Homebuddy lehetőséget biztosít az idős emberek társadalmi interakciójára és gondozására azáltal, hogy összekapcsolja őket olyan egyetemi hallgatókkal, akiknek szállásra van szükségük. A diákok gyakorlatilag ingyenes lakhatást kapnak, cserébe pedig minden hétköznap két órát töltenek az idős embereknek történő segítségnyújtással. Ez a segítség a takarítástól és a kertészkedéstől kezdve az idősek moziba vitelén át a számítástechnikával kapcsolatos oktatásukig bármit magában foglalhat.

 

További információ a kezdeményezésről

 

További információ az EIT Awards 2013-ról: http://www.eitictlabs.eu/news-events/news/article/corehab-and-dorottya-maksay-eit-ict-labs-winners-of-eit-awards-2013/#allView

Utolsó módosítás dátuma: július 16, 2014